Kostpolitik Sundeved Efterskole
Sundeved Efterskole har en kostpolitik, som er vedtaget af ledelse og medarbejdere.
Kostpolitikken gennemses hvert år ved skolestart.
Skolen ønsker at servere en sund og varieret kost, give gode spisevaner, madkultur og i det hele taget opdrage til god dansk bordskik. Et måltid skal også være en god sanseoplevelse, der serveres 6 måltider om dagen.
Maden er tilrettelagt efter at det er aktive elever.
Vi tager hensyn til forskellige elever med specielle behov som for eksempel glutenallergi.
Vi serverer klassiske danske retter, som varieres med nye ideer. Vi bestræber os på at arbejde ud fra de officielle kostråd, så der både er fisk eller vegetarretter på menuen hver uge. Kostrådene anbefaler mindre kød og flere bælgfrugter. Der vil derfor ofte være bælgfrugter i alt fra bagværk til middagsmaden.
Vi laver langt de fleste ting fra bunden, så vi undgår diverse tilsætningsstoffer. Vi bager selv det meste af vores brød, også rugbrød. Og vi lægger stor vægt på at det indeholder fuldkorn.
Vi udnytter danske råvarer i størst muligt omfang. Køber æbler, pærer og æg ved lokal avler.
Vi får leveret friske grøntsager min 2 gange om ugen.
Prøver at begrænse køb af frugt og grønt som kommer fra oversøiske lande(co2).
Dagens måltider:
- Morgenmaden: Serveres som buffet med et sundt udvalg af diverse morgenmadsprodukter. Der er ekstra tilbud et par dage i ugen ud over det faste.
- Middagsmad: Varieret salatbar hver dag med årstidens grønsager. Til det varme måltid varieres mellem ris, pasta og kartofler. Der serveres brød til.
- Aftensmad: Består af 2-3 lune retter, som kan være rester fra dagen før. Diverse pålæg. Salat og mindst en slags fisk.
- Mellemmåltider: Kan være grovboller/ brød, frugt, gulerødder og vand.
Eleverne har altid mulighed for at hente havregryn i køkkenet til at have på værelset, dog skal de selv sørge for mælk og sukker.
Hvis der er kage, tilbydes der altid en rugbrødsmad eller andet groft bagværk.
- Der serveres mælk til morgenmad og aftensmad, ellers er der vand til måltiderne.
- Der serveres kage 1 – 2 gange om ugen ellers er det gærbrød.
- Dessert bliver kun serveret i weekender og ved festlige lejligheder.
Eleverne er altid velkomne i køkkenet til en lille snak, og med deres mad ønsker, som vi vil forsøge at tage højde for.
I det daglige arbejde indgår der altid 5 elever, som prøver at være med i de forskellige arbejdsområder, og får et godt indblik i køkken arbejdet, og vigtigheden i god hygiejne.
VILJEN TIL AT VILLE,
GIVER EVNEN TIL AT KUNNE!
Vi søger tilskud til skolefrugt