Rytmisk gymnastik

Rytmisk gymnastik er et linjefag for elever, der godt kan lide at svede, grine, give den gas og udfordre kroppen. Vi skal udforske bevægelser og nørde, så alle opnår en stor udvikling uanset udgangspunkt. Rytmisk linjefag har 2 undervisningstimer om ugen.

Du behøver ikke at have gået til gymnastik før, men skal bare have lysten til at bevæge dig og lære en masse nyt.

Vi vil arbejde med grundgymnastik, der giver teknik og styrke til at kunne mestre forskellige bevægelsesformer inden for rytmegymnastikken. Derudover vil vi også lege med forskellige håndredskaber.

Udvikling og dygtiggørelse – det er vores mål i rytmisk linjefag.

Rytme i de forskellige valgperioder

1. periode: Vi arbejder med en god basisforståelse af den rytmiske gymnastik. Niveauet vil være højere end i pigegymnastik, men der er plads til at alle kan være med. Rytme-weekend, hvor vi bevæger os i både kendte og andre forskellige bevægelsesgenre, hygger os og måske indlærer vi noget, som skal indgå i årets opvisning.

2. periode: Vi går lidt mere i dybden med at dygtiggøre os i rytmegymnastikken, samt arbejder med dele som skal indgå i årets gymnastikopvisning.

3. periode: Rytme-weekend, hvor vi udforsker forskellige gymnastik- og dansegenrer. Her vil vi afholde en prøveudtagelse med rigtige udtagere.

 

Underviser

Maria Møgelhøj

Jeg har undervist i gymnastik i mange år – både på lokalhold, egnshold i DGI og som efterskolelærer. Derudover har jeg selv gået på forskellige udtagede pigehold, Rep. hold, Ollerups Elitehold og DGI Verdensholdet. Et højskoleophold på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og flere forskellige rejser med gymnastikken, har været med til at give mig ny inspiration og nye bevægelsesmønstre. Jeg ønsker, at motivere eleverne til at dygtiggøre og udfordre sig selv inden for gymnastik og dans, samt bibeholden glæden ved det efter deres efterskoleophold. 

Derudover har jeg et mantra som lyder, at hvis man både har svedt, grint og er blevet udfordret, så har det været en god time 🙂

 

Underviser

Lærke Bæk Nielsen

Jeg lavede mit første fejesving på Sundeved Efterskole i skoleåret 13/14, og har lavet rigtig mange siden. Det fejesving førte til en lang årrække med deltagelse på diverse rytme- og landsdelshold i Sønderjylland, samt instruktør på DGI hold.

Nu står jeg igen klar med b.la. fejesving her på Sundeved, og håber på at kunne inspirere en masse rytmegymnaster, ligesom jeg selv blev. En ting er helt sikkert når jeg underviser; der vil altid være grinegaranti, og jeg vil altid svede mere end resten af folket 😉

 

 

LINJEFAG

Outdoor

Læs mere
LINJEFAG

Fodbold

Læs mere
LINJEFAG

Badminton

Læs mere
LINJEFAG

Musik

Læs mere
LINJEFAG

Springgymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Rytmisk gymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Volleyball

Læs mere
LINJEFAG

Billedkunst

Læs mere