Rytmisk gymnastik

Rytmisk gymnastik er et linjefag for elever, der godt kan lide at svede, grine, give den gas og udfordre kroppen. Vi skal udforske bevægelser og nørde, så alle opnår en stor udvikling uanset udgangspunkt. Rytmisk linjefag har 2 undervisningstimer om ugen.

Du behøver ikke at have gået til gymnastik før, men skal bare have lysten til at bevæge dig og lære en masse nyt.

Vi vil arbejde med grundgymnastik, der giver teknik og styrke til at kunne mestre forskellige bevægelsesformer inden for rytmegymnastikken. Derudover vil vi også lege med forskellige håndredskaber.

Udvikling og dygtiggørelse – det er vores mål i rytmisk linjefag.

Rytme i de forskellige valgperioder

1. periode: Vi arbejder med en god basisforståelse af den rytmiske gymnastik. Niveauet vil være højere end i pigegymnastik, men der er plads til at alle kan være med.

2. periode: Vi går lidt mere i dybden med at dygtiggøre os i rytmegymnastikken. Rytme-weekend, hvor vi lærer et indslag, der skal indgå i årets opvisning.

3. periode: Rytme-weekend hvor vi udforsker forskellige gymnastik- og dansegenrer. Vi vil også afholde en Prøveudtagelse med rigtige udtagere.

 

Underviser

Maria Møgelhøj

Jeg har undervist i gymnastik i mange år – både på lokalhold, egnshold i DGI og som efterskolelærer. Derudover har jeg selv gået på forskellige udtagede pigehold, Rep. hold, Ollerups Elitehold og DGI Verdensholdet. Et højskoleophold på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og flere forskellige rejser med gymnastikken, har været med til at give mig ny inspiration og nye bevægelsesmønstre. Jeg ønsker at motivere eleverne til at dygtiggøre og udfordre sig selv inden for gymnastik og dans, samt bibeholden glæden ved det efter deres efterskoleophold.

 

Underviser

Lærke Bæk Nielsen

 

 

 

LINJEFAG

Fodbold

Læs mere
LINJEFAG

Billedkunst

Læs mere
LINJEFAG

Badminton

Læs mere
LINJEFAG

Volleyball

Læs mere
LINJEFAG

Outdoor

Læs mere
LINJEFAG

Rytmisk gymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Springgymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Musik

Læs mere