Springgymnastik

Linjefag spring er niveaudelt i A og B for at tilgodese alle.

Spring B er for dig, der arbejder med grundspring eller er nybegynder, det er ikke en forudsætning, at du har lavet springgymnastik før, men det er godt at have en god kropsbevidsthed og en masse gåpåmod.

Spring A er for dig, der tidligere har gået til springgymnastik, og som er klar til at bygge mere på.

Har du lyst til endnu mere spring, kan vi tilbyde spring som valgfag + tumbling + trampolinnørd + TeamGym.

Linjefag spring har undervisning 2 timer om ugen. Ud over den ugentlige undervisning har vi 2 springweekender, hvor vi bruger tid på dygtiggørelse, samt forberedelserne til opvisningen.

Vi arbejder med grundlæggende fysisk træning med fokus på elementer, vi skal bruge i spring samt målrettet arbejde med stil og teknik helt fra bunden. Vores mål er at forbedre den hele gymnast, det vil sige, at vi træner målrettet på både forlæns- og baglæns banespring samt trampolin.

Hvis du har gejsten og gåpåmodet, så har vi rammerne til at lære dig en masse nye spring (se vores springcenter)

 

 

Valgfagene:

TeamGym er en alsidig sport, som både fokuserer på koordination, rytme og kraft. Teamwork og teknik spiller en stor rolle i konkurrencer. TeamGym er en holdsport, hvor du:

• Laver en rytmisk serie til fri musik
• Springer på måtte
• Springer i trampet

Alle konkurrencer foregår som hold á 6-12 gymnaster i enten herre-, dame- eller mix-rækken. Vi deltage i Efterskole DM i TeamGym.

Tumbling er udelukkende baglæns banespring hvor vi niveaudelt arbejder med op til 8 springkombinationer. Vi har et tæt samarbejde med VBIF Powertumbling hvor dygtige tumblere har mulighed for at supplere deres træning.

Trampolin-nørd er udelukkende trampolinspring, hvor der både arbejdes i stor- og mini-trampoling

 

Springlærerne på Sundeved har alle uddannelse inden for de landsdækkende SMT kurser i modtagning.

Underviser.

Kristian Franker Holm

Underviser i :Spring A+B + Tumbling + Trampolin-Nørd

Jeg har undervist i gymnastik og spring siden jeg selv kom hjem fra efterskole.
Igennem de sidste 14 år har jeg undervist i alt fra DGI egnshold, Teamgym, Powertumbling, REP hold og er nu landstræner i Powertumbling.
Jeg elsker at give mine erfaringer videre til alt fra nybegynder inden for springgymnastikken til dem som har brugt mange år på at dygtige gøre sig.

Steffan Backmann

Underviser i :Spring A+B + Team-Gym + Trampolin-Nørd

Jeg har undervist i gymnastik i 13 år – både lokalhold, egnshold, Rep.hold i DGI Sønderjylland, Powertumbling og  nu som efterskolelærer. Har selv været aktiv gymnast på Rep-hold og Viborgs Elitehold. Jeg er helt vild med at give glæden ved gymnastik videre til andre.

Oliver Toft Lienhøft

Underviser i :Spring A+B + Team-Gym+ Tumbling

Jeg har hele mit liv lavet gymnastik, og været træner siden jeg var 12. Jeg har igennem tiden lavet mange forskellige ting og former for gymnastik. Jeg har været på alt mellem landsholdet i TeamGym og Ollerups elitehold samt diverse rephold. Hvor jeg nu er aktiv på Eliteholdet for 2. år og på Sønderjyllands rephold.
Som træner har jeg været både lærer her på sundeved, men samtidig også trænet hold som aspirant hold, og udtagede hold længere nord på. 

Klaus T. Deutschbein

Underviser i :Spring A+B 

Jeg har undervist i gymnastik og spring siden jeg selv kom hjem fra efterskole og har suppleret min instruktør uddannelse på Gymnastik og idrætshøjskolen ved Viborg. 
Jeg har undervist i alt fra lokalforenings hold, DGI egnshold, Teamgym, After REP hold. og har været en del af Spring teamet på Sundeved siden 97´

 

Timelærer

Steffen Spanger

Underviser i :Spring A+B + Spring alle

Har været træner i 4 år. Hvor gymnastik og spring har stået i hovedfokus, både indenfor Powertumbling, Aspiranthold og Efterskole træner. Så bruger stort set alle mine frie timer på gymnastik og spring.

Har sprunget og springer meget selv også, gået på Sønderjyllands Rep hold og Sprunget der siden efterskole. Elsker at nørde teknikken og fordybe mig i sporten, og lære så meget fra mig, som overhoved muligt.

Toke Ebbesen

Underviser i :Spring alle

Uddannelse: Går i 2g på Aabenraa Statsskole.

Jeg har gået til Powertumbling i VBIF lige siden dets begyndelse. Jeg har også haft fornøjelsen af at træne de helt små og de mellemstore i powertumbling. Derudover har jeg haft et lokalt hold i VBIF. Efter to år på efterskole – først Bjergsnæs derefter Vejstrup efterskole, blev jeg timelærer her, i år er mit andet år. I år laver jeg selv lidt gymnastik på Sønderjyllands repræsentationshold.

 

Sarah Sander

Underviser i :Spring A+B + Trampolin-Nørd

Har været træner i 3 år inde for gymnastik, både som powertumbling og efterskole træner. Har selv gået til powertumbling i 4 år og været elitetumbler. Er nuværende gymnast på sønderjyllands rephold og så har jeg selv gået på Sundeved Efterskole i 2 år. Synes det er utrolig spændende at være træner og elsker at lære fra mig.

Rasmus T. Deutschbein

Underviser i :Spring alle

Jeg har haft rigtig meget med gymnastik og spring hele mit liv. Har undervist på lokal foreningshold, Powertumbling og Mini-Mix. Det er nu mit 2. år som timelærer på sundeved. I år laver jeg selv lidt gymnastik på Sønderjyllands repræsentationshold.

 

LINJEFAG

Fodbold

Læs mere
LINJEFAG

Badminton

Læs mere
LINJEFAG

Springgymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Billedkunst

Læs mere
LINJEFAG

Musik

Læs mere
LINJEFAG

Rytmisk gymnastik

Læs mere
LINJEFAG

Volleyball

Læs mere
LINJEFAG

Outdoor

Læs mere